Lekker op je luie gat netflixen en toch geïnspireerd raken?
Wij hebben een aantal van onze favoriete Femme series en films op een rijtje gezet!

1. Girlboss – Serie

Deze serie is echt 100% een aanrader. Girlboss is gebaseerd op het leven van Sophia Amoruso, die zelf al de bestseller #Girlboss schreef. Op een soms hilarische manier vertelt de serie het verhaal van vintage lover Amoruso, die start met het verkopen van vintage kleding via eBay. Wat uiteindelijk uitgroeit tot het internationale mode-imperium Nasty Gal. Over vallen en opstaan, je grootste passie volgen en dikke vette blunders maken.

2. Self Made – Miniserie

Een prachtige miniserie over het verhaal van de rijkste vrouwelijke selfmade miljonair van Amerika; Madam C.J. Walker. Het ging niet zonder slag of stoot en Madam C.J. Walker groeide op in een tijd van verdeeldheid, maar met een portie doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen is dit echt een super inspirerende miniserie om te kijken.

3. Las Chicas del Cable – Serie

De serie speelt zich af in Spanje, de jaren 20. Een aantal jongedames krijgen een baan (voor die tijd héél bijzonder) bij het telefoon-imperium van de Familie Cifuentes. In die tijd was het niet één druk op de knop, maar werd je aan elkaar gekoppeld door een kabelmeisje, vandaar de naam Las Chicas del Cable. Een stukje geschiedenis, drama, women empowerment. Maar ook verraad en bedrog waardoor je gekluisterd zit aan de buis.

4. Kalifat – Serie

Een dreigende aanslag door IS in Zweden verbindt de levens van een groep vrouwen, waaronder een moeder met een dilemma, een bevlogen studente en een ambitieuze agente.

5. Good Girls – Serie

Good Girls gone bad. Een supermarket overvallen niet zo’n goed idee? Wacht maar tot je ziet wat er nog meer allemaal gebeurd. De dames van Good Girls konden je buurvrouw, zus of vriendin zijn die plots ‘per ongeluk’ tot hun hoofd verzeilt raken in criminaliteit. Onder het kopje hosselen en je hoofd boven water houden voor je familie een top serie. Ook erg goed voor je buikspieren #haha.

6. Working moms – Serie

Mama (worden) en je carrière behouden? Of zelfs nog grote stappen maken? Dat gaat niet altijd van een leien dakje. Mama of nog geen mama; deze serie is hilarisch én herkenbaar. Hier maken we niet te veel woorden aan vuil, gewoon lekker kijken!

7. Feminists: What were they thinking? – Documentaire

De Dolle Mina’s, Jaren 70, tweede Feministische golf die voor onze gelijkheid vochten. Kippenvel en buikpijn, een bijzondere documentaire die daadwerkelijk antwoord geeft op; Feminists: What were they thinking?

8. Grace and Frankie – Serie

Lachen, huilen, gieren & brullen. Zolang ze zich kunnen herinneren, liggen Grace en Frankie met elkaar in de clinch. Maar als ze plots horen dat hun echtgenoten Robert & Sol verliefd op elkaar zijn geworden en om een scheiding vragen, verandert hun relatie drastisch. Als de wereld van beide vrouwen uit elkaar valt, kunnen ze alleen nog op elkaar bouwen. En ze bouwen samen ‘met genot’ een bijzonder bedrijf…

Veel kijkplezier Femme! ?